Salyangoz Sıvısı / Salyangoz Özütü Nedir?

Salyangoz sıvısı JIYU Intensive Repairing Anti Aging Serum ve Jiyu Dry Hands–Calming and Protecting Hand Cream içeriğinde benzersiz saflıkta bulunmaktadır.

Bu makalede sizlere Salyangoz Sıvısının (Salyangoz Özütü) özellikle cilde faydaları konusunda detaylı bilgiler paylaşmak istedik.

  • Salyangoz Sıvısı mucize içeriğinin cilt bakımına faydaları ne zamandan beri bilinmektedir?
  • İçeriğinde neredeyse tüm kozmetik ürünlerinde eser miktarda kullanılan hangi bileşenler var?
  • Salyangoz Sıvısı içeriğinin cilde faydaları nelerdir?
  • Nasıl elde edilir?
  • JIYU Intensive Repairing Anti Aging Serum ve Jiyu Salyangoz Özütü içerikli El Kremi’ni farklı kılan nedir?

Salyangoz Sıvısı mucize içeriğinin cilt bakımına faydaları ne zamandan beri bilinmektedir?

Salyangoz Sivisi

Antik Yunandan, orta çağlara kadar salyangoz sıvısının tıbbi tedavilerde kullanıldığı bilinmektedir. Tahriş olan ve iltihaplı cilt yaralarında, mide ülserinde ve şurup şeklinde öksürüğü hafifletmek amacıyla şamanlar ve sağlıkçılar tarafından uygulanmaktaydı. Hatta geçtiğimiz 19. ve 20.’ci yüzyılda Güney İtalya’da insanların dermatit, sivilce, akne siğil ve nasır gibi farklı cilt rahatsızlıklarında kullandıkları arşivlerde bulunmaktadır.

Giritli kadınların asırlardır güzel bir cilde sahip olabilmek için bahçelerinde buldukları salyangozları el ve yüzlerinde gezdirmeleri hiç şaşırtıcı değildir.

Resmi olarak kozmetikte kullanılmaya başlanması ise bir tesadüf sonucu olmuştur.
İspanyol onkolog Dr. Rafael Abad Iglesias kanserli hücrelerin tedavisinde  denek olarak kullanılan salyangozların çok hızlı bir şekilde iyileştiklerini gözlemlemiş ve salyangoz sıvısını insan cildi üzerindeki faydasını ortaya koymuştur.

JIYU Intensive Repairing Anti Aging SerumJiyu Kırışıklık ve Yaşlanma Karşıtı Yoğun Bakım Onarım Serumu emsalsiz saflıkta (%97) salyangoz sıvısı / salyangoz özütü (%97 Snail Sercetion Filtrate, Snail Slime, Snail Extract) içermektedir.

Salyangoz Sıvısı cilt bakımında birçok faydalı element, bileşen içermektedir.

Allantoin

Allantoin birçok popüler cilt bakım ürününde bulunan ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan saygın bir bileşendir.
Cilde iyi gelen kimyasal bu bileşen, kozmetik sektöründe en çok rağbet gören içeriklerden biridir.

Doğal yollarla elde edilen formu, sentetik olanına göre, ciltle daha iyi bir etkileşime sahiptir.

Salyangozlar, besinlerinden elde ettikleri kireçtaşı ve vücutlarında bulunan doğal allantoin sayesinde kendi dokularını ve kabuklarını çok hızlı tedavi etme özelliğine sahiptirler.

Allantoin, aktif bir nemlendirici birleşiği olmasıyla ve yukarıda belirtilen yenileme kabiliyetiyle, cilt için bir mucizedir.

Vücudunuzun, cildin üst katmanlarındaki ölü cilt hücrelerden arındırılmasına yardımcı olurken, onu daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir.

Allantoin, ölü cilt ve keratin gibi bariyerleri ortadan kaldırarak, cildin alt katmanlarının nem emiş kapasitesini arttırır ve kırışıklıkların görünümünün azaltmasına yardımcı olur.

Glikolik asit

Glikolik asit, ölü cilt hücrelerinin dış katmanını güvenle uzaklaştırır (exfoliator). Bu sayede, cildin yenilenme sürecini hızlandırarak, rutin kullanımda düzenli olarak taze ve yeni deriyi üste çıkartır.

Glikolik Asit cildin daha genç ve taze görünmesine, hızlanan kan dolaşımından ve daha hızlı hücre yenilenmesinden kaynaklanan, parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtı bir maddeden çok daha fazlası olan glikolik asit;
güneş ve yaşlılık lekeleri gibi renk bozukluklarını hafifletir. Hatta siyah ve beyaz noktalarla, sivilcelere eğilimli ciltlerde, gözenekleri tıkayarak rahatsızlık yaratan ölü hücreleri uzak tutmaya yardımcı olur.

Faydasının anlaşıldığı ilk zamanlarda glikolik asit, salyangoz sıvısından elde edilen tamamen doğal bir bileşendi. Ancak günümüzde doğal bileşenlere ulaşım zorluğu ve ticari kaygılarla sentetik hali kullanılmaya başlanmıştır. Biz doğal halini sunuyoruz.

Kolajen

Kolajen, 19 farklı amino asit içeriğiyle ‘kompleks yapılı protein’ olarak adlandırılması hiç şaşırtıcı değildir. Çok etkili faydaları olan kolajen, ölü cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak, cilde güç ve elastikiyet kazandıran güçlü bir proteindir. 

Elastin

Elastin, vücutta doğal olarak üretilen bir proteindir. İşlevini, özel bir formda yapılandırılmış peptitler, fibroblastlar ve amino asitlerden alır. Elastik lifler, derinin dermisinde (cildin orta tabakası) ve ayrıca kan damarlarında, akciğerlerde, bağ dokularında ve daha bir çok yerde bulunan elastin desteleridir.

Elastin’in temel hizmeti hücrelere esneklik sağlamaktır. Elastin olmasaydı, duygularımızı mimiklerimizle ifade edemez ve bedenimizi hareket ettiremezdik.

Güzelliğe faydası; cildin kalıcı olarak deforme olmasına izin vermeden, endişe, mutluluk, üzüntü veya öfke ifadelerini aktarabilmemizi sağlamasıdır. Elastin’e, pürüzsüz, keskin bir çene çizgisi ve genç görünümlü bir cilt için minnettarız.

Vitaminler

Vitaminler cildin zenginleşmesine ve yumuşaklığına katkıda bulunur. Salyangozlarımız, yüksek oranda vitamin içeren Ege bitkileri ile beslemeleri sayesinde bu vitaminleri (A, B1, B6, C, E) üretirler. Vitaminler aynı zamanda iltihap karşıtı etkiye sahiptirler.

Mukopolisakaritler

Mukopolisakaritler, insan vücudunda, genellikle mukusta ve eklem sıvılarında bulunan uzun şeker molekülü zincirleridir. Su tutma kapasiteleri nedeniyle mükemmel nemlendirici maddelerdir. Mukopolisakaritler, cilt dokusunda doğal olarak bulunan hyaluronik asit içerirler.

Jiyu Salyangoz Özütlü Ürünlerin etkisini arttırmak için başka neler ekledik?

Salyangoz Sıvısı

JIYU Intensive Repairing Anti Aging Serum / Jiyu Kırışıklık ve Yaşlanma Karşıtı Yoğun Bakım Onarım Serumu ‘nun muhteşem etkisini arttırmak için, formülümüze emsalsiz saflıktaki (%97) salyangoz sıvısı / salyangoz özütü yanında, önemli miktarda Hyaluronik asit ekledik.

Hyaluronik Asit

Hyaluronik asit cildin yapısında bulunan doğal bir madde olup, cildin tazelenmesini, sarkmasını engelleyen ve cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden doğal bir maddedir.

Ancak, en çok sevilme nedeni; inanılmaz su tutma özelliğidir.
Cilt yaşlandıkça su tutma kabiliyeti azalır, bu da gerginliğini kaybetmesine ve kırışıklıklara neden olur.

Hyaluronik asit cilde uygulandığında; çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına ve cildin daha dolgun bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Nemlendirme, hyaluronik asidin tek faydası değildir, aynı zamanda cildinizi, çevrenin, güneşin ve ağır kimyasalların etkilerinden korumak için, antioksidan özelliklere sahiptir.

Gliserin

JIYU Intensive Care Serumun içeriğine koyduğumuz Gliserin, epidermal tabaka kalınlığını arttırır ve bariyer fonksiyonunu geliştirir. Nemi ve diğer JIYU bileşenlerini ciltte hapsederken, zararlı kimyasalları ve çevre etkilerini cildinizden uzak tutmaya yardımcı olur.

Jiyu Salyangoz Sıvısını Nasıl üretiyor?

Dünya da on binlerce salyangoz tipi bulunmaktadır. Ancak salyangozların bağırsaklarında bulunan bakteriler insanlara zarar verebilmektedir.

Bu nedenle klinik olarak bağırsaklarını temizleme özelliği bulunan Helix Aspersa Muller türü salyangozların sıvısı kullanılmalıdır.

Salyangoz Jiyu Aegean Snail

Helix Aspersa Muller salyangozlarının anavatanı Ege denizi kıyılarıdır.

Uzak doğuda özellikle Çin’de üretilen salyangoz sıvılarında bakteri oluşması nedeniyle salyangoz sıvısı kurutulup toz haline getirilerek kullanılmakta ancak bu işlem sonucu etken ve aktif içeriklerin büyük bir bölümü kaybolmaktadır.

Biz Jiyu Cosmetics olarak, bu işi profesyonel olarak yapan salyangoz türü olarak Helix Aspersa Muller kullanan, Türkiye’deki tek, dünyada ise beş firmadan biri olan AegeanSnail markası ile çalışmaktayız.

Salyangoz Sıvısı Nasıl Elde Ediliyor?

Salyangoz sıvısı eski dönemlerde bir tahta çubuk yardımıyla salyangozların üzerindeki sıvının sıyrılması ile elde ediliyordu.

Hala Peru, Brezilya, Küba gibi ülkelerde bu gibi ilkel uygulamalar ile karşılaşılmaktadır. Bu uygulamalarda hem salyangozlara zarar verilmekte hem de salyangozların gezdiği ortamda bulunan ortamdaki toz-toprak ve dışkıları sıvıya karışmaktadır. Bu yüzden elde edilen sıvının saflığı azalmaktadır.

İkinci jenerasyon sıvı çıkartma yöntemlerinde ise yine salyangozlara zarar veren strese sokma yöntemleri geliştirilmiştir. Ancak bu yöntemde de maalesef salyangozlar ölmektedir.

Üçüncü ve son jenerasyon sistemde; önce salyangozlar uykuya geçirilmekte (hibernasyon) sonrasında yıkanıp temizlenmekte, temizlenmelerini takiben özel olarak üretilmiş makinalarda salyangozlara zarar vermeden bulundukları ortamın aniden değiştirilmesi sayesinde sıvı salınımı sağlanmaktadır.

Jiyu ismi nereden geliyor?

Intensive Repairing Serum Anti Aging Care Logo

Kore mitolojisinde insanlığın atası olan kutsal adamların on binlerce sene yaşayabilmesini sağlayan ölümsüzlük sütüne JIYU denir.

Biz, Kore Mitolojisinin bu güzel hikayesinden aldığımız ilhamla, insanoğlunun tenini ölümsüzleştirmeye yardımcı olan özel formülümüzü sizlere sunmak istedik.

Günümüzde kozmetikte salyangoz sıvılı ürünler İngiltere, İtalya, Güney Kore, Japonya, ve Tayland’da çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünya da salyangoz sıvılı kozmetik ürünlerin Pazar payı 350 milyon doları geçmiş olup, 2022’de 800 milyon dolara ulaşması beklenmektedir.

Jiyu Intensive Care Serum ve Jiyu Dry Hands Yoğun nemlendirme, Sakinleştirme ve Koruma etkili el kremi başlıca içeriği olan Salyangoz Sıvısı (Özütü) veya İngilizcedeki  Snail Secretion Filtrate, Snail Slime, Snail Extract terimleri ile karşımıza çıkar.